Tervetuloa Morren maailmaan!

– kustannustoimitusta fantastisella otteella –

Ajankohtaista

Morre Helsingin kirjamessuilla

24.10.2016

Osuuskumman löydät osastolta 6g108

Helsingin kirjamessut ovat jo ihan nurkan takana! Minut löytää torstaina, perjantaina ja lauantaina Osuuskumman osastolta päivän mittaan. Tule juttelemaan ja tietenkin ostamaan Tuonen tahtoa ja muuta kummaa kirjallisuutta.
Ohjelmissa esiinnyn seuraavasti:

Kirjallisuudenopetus ja vaihtoehtoiset maailmat
Pe 28.10. klo 10.30 – 11.00 — Kulttuurilava

Spekulatiivinen fiktio, esimerkiksi fantasia- ja tieteiskirjallisuus, paitsi ruokkivat mielikuvitusta, myös tarjoavat vaihtoehtomaailmoillaan loputtomasti pohdiskeltavaa ja vertailukohtia nykymaailman ilmiöihin. Miten tätä potentiaalia voisi entistä paremmin hyödyntää kirjallisuudenopetuksessa? Kirjailija-opettajat Taru Kumara-Moisio, Katri Alatalo ja Hanna Matilainen avaavat näkökulmia sekä spefi-kirjallisuuden erityispiirteisiin että kirjallisuudenopetukseen.

Tiedonjakaja vai tarinankertoja?
Pe 28.10. klo 11.30 – 12.30 — Kullervo

Tietokirjailijan ja kaunokirjailijan työ ovat hyvin erilaisia. Jokunen kirjailija tekee kumpaakin. Auttaako faktatausta fiktiota kirjoittaessa – ja toisin päin? Vai sekoittuvatko monitaiturin kaksi maailmaa joskus liikaakin? Onko tietokirjasta erityisen luontevaa siirtyä tieteiskirjallisuuteen?

Maija Haavisto, Tiina Raevaara, Risto Isomäki, Saara Henriksson ja Hanna ”Morre” Matilainen.

Lisäksi lauantaina 29.10. klo 16.00 alkaen olen Helsingin Kirjamessujen järjestämässä lukupiirissä, jossa käsitellään Tommi Kinnusen Lopotti-romaania. Olen paikalla kirjabloggaajan roolissa.

Morre Turun kirjamessuilla

26.9.2016

Turun kirjamessut 30.9.–2.10.2016

Kirjamessukausi alkaa! Turun kirjamessuilla olen paikalla perjantaina ja sunnuntaina. Voit löytää minut Osuuskumman, Robustoksen ja Aarnin yhteiseltä osastolta. Sunnuntaina olen klo 13 haastateltavana Type & Tell:n osastolla ja ohjelmassa Agricola-lavalla klo 16:00–16:45. Keskustelemme kustannuskentän murroksesta yhdessä WSOY:n, Myllylahden ja Robustoksen edustajien kanssa.

Morre Type & Tell -palvelun haastattelussa

7.9.2016

Kävin Type & Tell -palvelun Nooran haastateltavana. Lue, mistä tunnistan hyvän kässärin!

Juttuun pääset tästä.
Type & Tell on omakustannepalvelu, joka tarjoaa asiakkailleen koko paketin aina kustannustoimittamisesta valmiin kirjan painamiseen ja markkinointiin saakka. Kannattaa tutustua!

TuonentahtokansiMorren oma esikoisromaani on ilmestynyt

30.8.2016

Esikoisromaanini Tuonen tahto on nähnyt päivänvalon. Julkaisijana Osuuskumma-kustannus.

Tuonen tahto on synkeä tarina pariskunnasta, joka menettää lapsensa liikenneonnettomuudessa. Kaikella on hintansa. Voiko lapsen saada takaisin? Kenen puoleen kääntyä?
Linkki Osuuskumman sivuille.

#kustikertoo

17.1.2016

Mistä puhun, kun puhun kustannustoimittamisesta

Morren maailma -kirjablogissani aloitin sarjan Kusti kertoo, jossa kerron työstäni ja esittelen kustannustoimittamiani kirjoja. Pysy mukana!
kustikertoo

Hanna "Morre" Matilainen

Morren maailma tarjoaa laadukkaita kirja-alan palveluita fantastisella otteella.

"Kirjoittaminen on mahtava harrastus. Kautta aikain on nähty, kuinka kynä on miekkaa vahvempi! Kirjallisuus ja kirjoittaminen on minulle sydämen asia. On mahtavaa saada työskennellä luovien ihmisten, todellisten persoonallisuuksien kanssa."

Tutustu minuun lähemmin

Tarjoamani palvelut

Kielenhuolto

Huolellinen kieliasu on yksi tärkeimpiä hyvän tekstin ominaisuuksia. Pahimmillaan kielioppivirheet voivat aiheuttaa suoranaisia väärinkäsityksiä ja tekevät lukemisesta epämiellyttävää. Oikolukuohjelmatkaan eivät korvaa ihmistä, vaikka avuksi ovatkin.

Morren kirjoittajareissut

Oletko haaveillut rauhallisesta matkasta kirjoittamisen parissa? Poissa kotoa, kaukana arjen vaatimuksista? Pienellä reissulla pääsee hyvässä porukassa virittäytymään juuri oikeaan tunnelmaan…

Arvostelupalvelu

Asiantuntijan arvio käsikirjoituksesta on oiva työväline kirjoittajalle ja mainio saatekirje kustantamolle.

Kustannustoimitus

Kustannustoimittaminen tarkoittaa tekstin huolellista läpikäymistä ja editointia. En korjaa vain kirjoitusvirheitä ja viilaa pilkun paikkaa vaan katson, miten teksti toimii. Pidän kanssasi huolta muun muassa siitä, että tarina on ymmärrettävä, kieli sujuvaa, dialogi toimii ja rakenne on kohdallaan.

Kirjailijoille

Kun käsikirjoitus on valmis, mitä sille sitten kannattaa tehdä? Tarjoan muutamaa vaihtoehtoa: arvostelupalvelua, kielenhuoltoa, sähkökirjapalvelua ja kustannustoimitusta.

Mikäli suunnittelet käsikirjoituksen lähettämistä kustantamolle, suosittelen lausuntopalvelua ja kielenhuoltoa.

Mikäli taas harkitset julkaisevasi omakustanteen, on silloin kustannustoimitus paikallaan. Se pitää sisällään sekä lausunnon että kielenhuollon, mutta myös tekstin yksityiskohtaisen tarkastelun jokaista tarinan käännettä myöten.

Lue lisää

Kustantamoille

Tarjoan kustannustoimituspalvelua freelancerhengessä myös kustantamoille. Toimeksiannosta ja aikatauluista voidaan neuvotella aina tilannekohtaisesti. Erityisosaamisalaani on erityisesti spekulatiivinen fiktio.

Morren maailmasta myös sähkökirjapalvelu ja tiedotepalvelu!

Lue lisää

Yhteydenotto

Ole hyvä ja ota rohkeasti yhteyttä, mikäli Sinulla on kysyttävää palveluihini liittyen – tai haluat lisätietoja toiminnastani.

Minua voi tulla myös tapaamaan Salon keskustaan HubSalon tiloihin, jossa pidän pientä konttoripistettä. Osoite on Tehdaskatu 6, 24100 Salo.
Sovithan tapaamisesta kuitenkin etukäteen!

Puhelin: 045 181 35 95
Sähköposti: hanna[at]morrenmaailma.fi

Y-tunnus: 2608897-9

Nimi (pakollinen)

Sähköposti (pakollinen)

Viesti