Kielenhuolto

"Jos kirjoitat vielä 'enään', puren sinua nenään."

Jotta ikäviltä purematapauksilta vältyttäisiin, niin pestaapa minut kielenhuoltajaksesi!

Huolellinen kieliasu on yksi tärkeimpiä hyvän tekstin ominaisuuksia. Pahimmillaan kielioppivirheet voivat aiheuttaa suoranaisia väärinkäsityksiä ja tekevät lukemisesta epämiellyttävää.

Kirjoittaja itse on usein omalle tekstilleen tahtomattaankin sokea eivätkä tekstinkäsittelyohjelmien oikeintarkistukset aina ymmärrä suomen kielen hienouksia. Niiltä jäävät huomaamatta myös viittaus- ja asiavirheet. "Koira märehti ruohoa laitumella" saattaa olla tekstinkäsittelyohjelman mielestä täysin oikein, eikä se ymmärrä, että sinun piti kirjoittaa lehmistä.

Kielenhuolto on:

Kielenhuolto ei ole:

Kielenhuoltajaa tarvitaan kirjallisuuden ja journalismin lisäksi myös mm. opinnäytetöihin, kotisivuille, esiteteksteihin, mainoksiin... Oikeastaan kaikenlaisiin teksteihin.

Kielivirheet naurattavat niin kauan kuin ne eivät ole omia.

Onko sinulla siis käsikirjoitus, jonka suunnittelet lähettäväsi kustantamoon? Kannattaa tarkistuttaa se ensin kielenhuoltajalla. Hyväkään tarina ei välttämättä vakuuta, jos teksti vilisee vihreitä... siis virheitä. Saitko valmiiksi yrityksesi kotisivut tai esitteen? Anna minun tarkastaa sen kieli. Kömpelö kieli ei houkuttele asiakkaita, vaan antaa vaikutelman huolimattomuudesta muillakin tasoilla...