Kustannustoimitus

Nyt sinulla on mahdollisuus saada tekstillesi kustannustoimittaja, joka innostuu tekstistäsi, löytää sen ansiot ja näkee hiottavat kohdat.

Mitä kustannustoimittaminen on? Mitä hyötyä siitä on?

Jokainen kirjoittaja on omalle tekstilleen sokea. Niin aloittelija kuin se alan kovinkin ammattilainen. Kirjoittaja on liikaa tekstinsä sisällä nähdäkseen miltä se näyttää vieraan lukijan silmin. Kirjoittajalla saattaa olla kirkkaasti mielessään se, kuinka tapahtumat tarinassa etenevät, mutta toteutus on jäänyt hämäräksi. Kirjoittaja ei itse huomaa tätä, koska hänhän tietää mikä se jutun juju oli!

Kustannustoimittaminen tarkoittaa tekstin huolellista läpikäymistä ja editointia. En korjaa vain kirjoitusvirheitä ja viilaa pilkun paikkaa vaan katson, miten teksti toimii. Pidän kanssasi huolta muun muassa siitä, että tarina on ymmärrettävä, kieli sujuvaa, dialogi toimii ja rakenne on kohdallaan. Pidän tärkeänä nostaa esiin myös niitä onnistumisia ja erityisen hienoja kohtia. Niitähän pitää vaalia! Turhanpäiten en kehu, mutta jokaisesta tekstistä löytyy ne vahvuudet, joista kirjoittajan kannattaa olla tietoinen. Ehkä kaikkein tärkeintä on kuitenkin huolehtia yhdessä siitä, että oma äänesi nousee esiin tekstistä. Teos on yhä sinun – ei minun ja sinun yhteisprojekti, vaan sinun.

Kustannustoimittamiseni kattaa yhden editointikierroksen, jonka aikana käyn läpi kaikki edellä mainitut seikat yksityiskohtaisesti. Teen korjausmerkintöjä tekstiin kuten kuvassa. Suoraan tekstiin korjaan pienet virheet: kirjoitusvirheet, kielioppimokat, pilkutukset ym. Lisäksi kustannustoimittamiseen sisältyy lausunto – ellei lausuntopalveluani ole jo käytetty, jolloin hyvitän sen hinnan kustannustoimittamisen hinnasta.

Seuraa myös Morren maailma -blogiani!

Kustannustoimittaminen on:

Kustannustoimittaminen ei ole:

Erityisosaamiseni kohdistuu seuraaviin lajityyppeihin:

Älä kuitenkaan epäröi ottaa yhteyttä, vaikka olisit kirjoittanut dekkarin, realistista proosaa tai tietokirjan. Runous ja näytelmäkäsikirjoitukset kannattaa kuitenkin tarjota asiantuntevammalle henkilölle. Toimitan vain suomenkielisiä tekstejä.

Kustannustoimittaja yhteistyökumppanina

Kirjailijan ja kustannustoimittajan välinen hyvä yhteistyö on tärkeä asia. "Luottokustin" ja kirjailijan kumppanuus voi kestää useammankin julkaisun. Tutun kanssa on mukavampi viilailla. Ehkä haluatkin kokeilla lausuntopalveluani ensin? Mikäli olemme samoilla linjoilla tekstin kehittämisen kannalta ja haluat minut kustannustoimittajaksesi niin myötä- kuin vastoinkäymisissä, hyvitän sinulle lausuntopalvelun hinnan kustannustoimituksen loppusummasta.